fbpx

Event

David Urwitz
22
Mar
2024

David Urwitz

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:2000 – 2200

I vissa kretsar är David Urwitz nästintill en institution, i andra är han fullkomligt okänd. Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet, och det ligger en del i det uttrycket. I snart 20 år har David gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt.

I Norge har David bland annat haft en dunderhit med låten Hos mig. I Sverige har han samarbetat och turnerat med till exempel Peter LeMarc, Caroline af Ugglas och Eldkvarn. Hösten 2022 kom hans åttonde album, Som om inget hade hänt. I sina låtar skildrar Urwitz ofta en längtan, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.

Lite kuriosa är att David har rekordet med flest låtar som utmanat på Svensktoppen utan att ta sig in på själva listan. 15 bubblare har det blivit så här långt. Det senaste åren har du också regelbundet kunnat höra David som sidekick i radioprogrammet SöndagsMorgan i P4.
David har med sig musikerna: Stina Sahlin på trummor, Julia Falthin på bas och Pär Öjerot på gitarr.

TIDER & BILJETTER
Insläpp från: 18:00
Showstart ca: 20:00
Förköp: 295 kr (Medlem/student 275 kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Åldersgräns: 18år
Mer om tillgänglighet hittar du här: http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Vill ni äta innan showen?
Bordsbokning sker till: boka@biljardkompaniet.se
Biljardkompaniets meny hittar du här: www.facebook.com/biljardkompaniet

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/674472931178349/

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Amplifi. Med stöd av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.