fbpx

Äntligen Drive in

Kulturföreningen Äntligen fortsätter sprida kultur och liveupplevelser!

Kulturföreningen Äntligen har sedan starten 2007 spridit kultur runt om i Kristianstad och nordöstra Skåne genom att skapa och upprätthålla mötesplatser med fokus på dels mötet mellan artisten och publiken, men också på mötet mellan etablerade och oetablerade artister och kreatörer.

Under våren 2020 har alla evenemang flyttats fram eller ställts in och planerade evenemang har lagts på is på grund av rådande Covid 19-läget.

Men nu är längtan över, vi kommer att fortsätta sprida liveupplevelser även denna märkliga sommaren – fast på ett annorlunda och corona-säkert sätt. För nu behöver vi kulturen – mer än någonsin.

Låt oss presentera vår nya evenemangsserie: ”Äntligen Drive in” där publiken deltar sittandes i sina bilar utomhus och ljudet tas emot via bilens radiomottagare. Evenemangen som genomförs på söndagar under sommaren kommer vara unika i sin utformning och ytterst exklusiva på grund av rådande begränsningar. Det kommer bli liveupplevelser med allt från musik till standup.

Evenemangen genomförs i samarbete med Christianstad Motorbåtsklubb på deras parkeringsplats som är vackert beläget precis intill Helgeå och inte så långt ifrån föreningens egentliga ”hemmascen” på Biljardkompaniet.

Information om evenemangen, vilka artister som kommer och biljetter släpps inom kort, håll utkik!

Frågor och svar

Hur gör jag för att köpa biljett?
Du väljer något av våra biljettpaket beroende på hur många personer ni ska vara i bilen. De olika paketen innehåller en biljett för bilen, samt en biljett per person som ska sitta i bilen.

Måste alla i bilen ha varsin biljett?

Ja, på grund av restriktionerna om maximalt 50 personer vilket gäller trots att vi sitter avskilt i våra bilar.

Varför kan man inte köpa fler än fem biljetter för personer till en bil?
Det är för att minska risken för trängsel då de flesta personbilar är försedda med platser för maximalt fem personer.

Är alla bilar tillåtna?
Nej. Bilar högre än 190 cm är inte tillåtna på grund av att fri sikt är av yttersta vikt. Höga bilar kommer att placeras bakom lägre bilar.

Hur funkar det med ljudet?
Ljudet sänds via FM-frekvens direkt till er bilradio. Har ni inte en FM-radio i bilen fungerar det även med en bärbar radio. Information om frekvens och övrig relevant information får ni på plats.

Får jag lämna bilen under föreställningen?
Ja, men det är bara tillåtet att lämna bilen för att handla i kiosken eller besöka toaletten, och du måste respektera avståndet till andra. Tillhör du en riskgrupp eller har ett samhällsviktigt arbete ska du inte lämna bilen.

Viktigt

Tomgångskörning är inte tillåten, ta med filt om det blir kallt.
Stäng av lamporna under föreställningen och glöm inte att tända dem när ni ska köra hem.
Ni måste ta med era sopor hem.

Kiosk och toalett
Handla gärna hos Christianstads motorbåtsklubb som har sin kiosk öppen under evenemanget. Här finns fika, läsk, glass, snacks och korv. Betalning sker med Swish eller kontanter. Det är även hos motorbåtsklubben som toalett finns.

Visa uppskattning under föreställningen
Precis som under vilken annan föreställning som helst kan man visa uppskattning genom att applådera och skratta. Under en drive in kan du även blinka med lyset och blinkers men TUTA INTE!

Insläpp
Insläppet öppnar 60 minuter innan föreställningen – kom i tid! Bilar släpps in en och en och parkeras enligt personalens anvisningar. Precis som vid båtresor med bil får man inte av logistiska skäl välja vart man parkerar.

Utsläpp
När föreställningen är slut släpps bilar ut en och en enligt anvisningar från personalen. Glöm inte att tända lamporna om du släckt dem.

Stanna hemma om du är sjuk!
Tvätta händerna!
Nys och hosta i armvecket!
Håll avstånd och ta personligt ansvar!