fbpx

Event

Israel Nash (US)
31
Jul
2024

Israel Nash (US)

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:2000 – 2200

Israel Nash och hans band återvänder till Kristianstad med sin bästa skiva någonsin i bagaget! ?
Nya plattan ”Ozarker” från hyllade Texas-via-Missouri artisten släpps den 20 oktober – en platta som I mångt och mycket är en hyllning till de musikaliska rötterna. Och mer än så, ett album som filosoferar över kärlek och familj, över skönhet och smärta, över det som förenar oss genom bra och dåliga tider. Plattan är ett steg tillbaka in i den heartland rock som han växte upp med — Petty, Springsteen, Seger — med feta gitarrer och slagkraftiga refränger.

De flummigare psykedeliska influenserna har blåst ut genom fönstret och istället har han gjort en skiva fullständigt fylld med raka rocklåtar. Precis som de flesta av oss vill ha Israel. Ni som nu tänker att det säkert är en bra skiva, tänk igen! Detta är en magisk skiva som redan skapat stora rubriker och tagit plats i de stora musiktidningarna. Israel har länge balanserat på gränsen till att bli en av de största inom dagens americana. Skivan ”Ozarker” är hans biljett till finrummet, där han sätter sig bredvid namn som t.ex. Jason Isbell och Tyler Childers.
Israel Nash Gripka föddes och växte upp i Missouri innan han flyttade till New York. In 2011 gav han ut sitt genombrottsalbum ”Barn Doors and Concrete Floors”. Plattan var en hyllning till inspiratörer som Neil Young och Rolling Stones och fick strålande kritik över allt. Ett drygt år senare flyttade han och familjen från New York till en ranch utanför Austin, djupt inne i ’Texas hill county’. Fast storstaden inte är långt borta är det ett ödsligt landskap med mjuka kullar och en oändlig himmel. Det är vackert och storslaget men också hårt och ibland hotfullt. Torka, tumbleweed, taggiga kaktusar och skallerormar hör inte till ovanligheterna.

Och miljöbytet påverkade alldeles uppenbart musiken. På de två följande plattorna ”Israel Nash’s Rain Plans” och ”Silver Season” hittade han ett eget sound och ett delvis nytt sätt att skriva låtar. Varmt och ombonat, men en melankoli är ständigt närvarande. Ibland tar den råa gitarrocken över som en påminnelse om farorna och hoten från omvärlden.
Men Israel är som sagt inte en artist som slår sig till ro. Han överträffar sig själv hela tiden, på skiva och live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash!

TIDER & BILJETTER
Insläpp från: 18:00
Showstart ca: 20:00
Förköp: 350 kr (Medlem/student 320 kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Åldersgräns: 18år
Mer om tillgänglighet hittar du här: http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Vill ni äta innan showen?
Bordsbokning sker till: boka@biljardkompaniet.se
Biljardkompaniets meny hittar du här: www.facebook.com/biljardkompaniet

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/1538226243582882/

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Kompakt Disk. Med stöd av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.