fbpx

Event

Jan Johansen | Åhus Visfestival
19
Jul
2024

Jan Johansen | Åhus Visfestival

  • Adress:Åhus
  • Lokal:Åhus Gästgivaregård
  • Insläpp:1700 – 1800
  • Fri entré

Hans musikaliska talang blomstrade tidigt, och det dröjde inte länge förrän han blev en välkänd figur inom den svenska musikscenen. Han har utforskat olika genrer, inklusive pop, rock och musikal, och har genom åren visat upp sin förmåga att anpassa sig till olika musikaliska stilar.

Jan Johansen fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1995 med låten Se på mig. Han fick representera Sverige i Eurovision och låtens emotionella laddning gjorde ett starkt intryck på hela Europa. Det resulterade i en imponerande tredjeplats. Efterföljande album Johansen sålde i närmare 160 000 exemplar.

Sedan dess har han medverkat ytterligare 4 gånger i Melodifestivalen. 2001 med Ingenmansland, 2002 med Sista andetaget, 2003 med Let Your Spirit Fly som han sjöng tillsammans med Pernilla Wahlgren. 2020 ersatte han Thorsten Flinck som blev diskvalificerad några dagar innan tävlingen. Han framförde då låten ”Miraklernas tid”.

Jan är en mångsidig sångare som behärskar många olika genres. Han är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära artister. Besök gärna Jan Johansen på Spotify om du vill lyssna in dig ytterligare på hans musik.

TIDER & MER INFO
Showstart: ca 17.00
Fri entré, boka bord för garanterad plats!

Mer info och hela programmet: https://ahusvisfestival.se/

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/2782005305323145

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen, i samarbete med krögarnätverket i Åhus. Med stöd av Kristianstads kommun och Sparbanken Skåne.