fbpx

Event

Hannes Aitman | Åhus Visfestival
19
Jul
2024

Hannes Aitman | Åhus Visfestival

  • Adress:Åhus
  • Lokal:Åhus Seaside
  • Insläpp:2100 – 2200
  • Fri entré

Stjärnskottet på Country-scenen: Hannes Aitman!

Ingen har väl missat hur countryn växer, både runtom i världen och här hemma i Sverige. Hannes Aitman debuterade 2023 med den egenskrivna låten ”Dying For A Name” som uppmärksammats på flera håll. Musikjournalisten Jan Gradvall hyllade honom både i TV rutan på Nyhetsmorgon och i tidningen Dagens Industri. När Hannes släppte sin EPn med samma titel fick den 4 av 5 av Gradvall i DI med beskrivningen ”19-åriga Hannes Aitman från Västerås tog studenten i våras. Men skulle man spela upp hans musik och säga att han turnerade med med Johnny Cash på 1950-talet – eller kanske Chris Isaak på 1990-talet – skulle alla gå på det. Hans mörka röst, säkra gitarrspel och drivna låtskrivande har något universellt över sig.”

Klara Söderberg från First Aid Kit bjöd in honom som hemlig gästartist till deras slutsålda Countryklubben där han delade scen med artister som Eva Dahlgren, Marcus Krunegård, Thomas Stenström, Lisa Ekdahl och Hurula. Även utomlands har han rosats av bland annat självaste CMA (Country Music Award) som hyllat honom i sitt Nyhetsbrev som ”Industry Spotlight” och därefter placerade honom överst på deras spellista ”Introducing Nashville”, senare även i ”CMA Country Christmas”. Hans musik har redan streamats flera miljoner gånger och lagts till i tio tusentals spellistor. Han har även hamnat på topplistor som Spotifys Viral 50, Shazam top chart, Svensktoppen och svenska radio listan. Hannes har redan hunnit avsluta sin första turné och spelat på kända scener som Pustervik i Göteborg, Babel i Malmö och Trädgården i Stockholm.

TIDER & MER INFO
Showstart: ca 21.00
Fri entré, boka bord för garanterad plats!

Mer info och hela programmet: https://ahusvisfestival.se/

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/339950922487117/

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen, i samarbete med krögarnätverket i Åhus. Med stöd av Kristianstads kommun och Sparbanken Skåne.