fbpx

Event

Ward Hayden & The Outliers (US)
30
Mar
2023

Ward Hayden & The Outliers (US)

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:2000 – 2200

Oemotståndliga Ward Hayden & The Outliers (tidigare Girls Guns & Glory) kommer äntligen tillbaka till Sverige!

Tänka att det hunnit gå fyra långa år sedan de var här senast. Med sin bitterljuva hybrid av traditionell country, klassisk rock ’n’ roll och nutida Americana har de blivit publikfavoriter i Skandinavien. I samband med turnén släpps även Ward Hayden & The Outliers nya album. En platta där Hayden tagit ett stort kliv framåt som låtskrivare och där bandet vidgat sin musikaliska palett ytterligare. De medryckande upptempo-låtarna vi vant oss vid kompletteras nu med några storslagna ballader som tydligt visar att Ward Hayden & The Outliers vuxit till sig utan att förlora sin spontana charm.

Ward Hayden & The Outlier har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ’n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Ward Hayden & The Outlier har gjort det senaste decenniet. Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

Istället för förband har vi lyckats övertala Ward Hayden och hans band (det krävdes inte mycket övertalning) att de kör två set hos oss den 30 mars.
Hemma i USA är Ward Hayden & The Outliers kända för sina uppskattade tributekonserter och tolkningar av Hank Williams. Och detta vill vi ju inte missa!
Men var inte oroliga – de kör självklart sina egna låtar och eget material precis som planerat! En garanterat fantastisk kväll!

TIDER & BILJETTER
Insläpp från: 18:00
Showstart ca: 20:00
Förköp: 245 kr (Medlem/student 225 kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Åldersgräns: 18år
Mer om tillgänglighet hittar du här: http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Vill ni äta innan showen?
Bordsbokning sker till: boka@biljardkompaniet.se
Biljardkompaniets meny hittar du här: www.facebook.com/biljardkompaniet

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/520601550163110

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Kompakt Disk. Med stöd av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.