fbpx

Event

The Dahmers + Memoria
28
Dec
2023

The Dahmers + Memoria

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:2000 – 2200

Skräckorkestern från Bromölla, The Dahmers, gör en utav få hemmaspelningar på Biljardkompaniet. ?
I ett tumult av punkenergi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankenstein´s monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser.

Man kan höra inspiration från band som bl.a. Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Status Quo, Black Flag och ABBA. Resultatet blir adrenalinfylld punkig garagerock med catchiga medryckande pop-melodier. Blandat med mörka teman om skräck, frustration och utanförskap gör dessa kontraster The Dahmers till ett färgstarkt och originellt band som går sin egen väg.

De har sedan debutalbumet 2014 flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa. Och släppt ut både singlar och EP’s på löpande band. 2022 har bandet varit aktuella med två singelsläpp av deras kommande EP ”Ghouls In The Garage” inför 2023. Sedan starten har bandet turnerat med band som bl.a. Against me!, The Dwarves och Millencollin i Sverige och övriga Europa. 2020 släpptes deras efterlängtade EP ”Witching Hour” som fick ett varmt mottagande av publiken.

The Dahmers är nästa stora band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk!

Support: Memoria
När Memorias debutalbum ”Cravings” släpptes 2019 blev det snabbt omskrivet i musikpress, både på hemmaplan och internationellt. Uppföljaren, ”From The Bones”, med släpp under 2023, är liksom debuten ett mörkt album där texterna rör sig kring tankar om krig, jämställdhet, Me Too, ångest, ensamhet och känslan att vara annorlunda, att inte passa in. Musikaliskt befinner vi oss någonstans mellan synth och dark wave; det är dynamiskt och pulserande, storslaget och minimalistiskt, monotont och varierat. Motpolerna driver albumet framåt.

Bakom Memoria finns Tess De La Cour och precis som på ”Cravings” har hon skapat kommande album tillsammans med Rikard Lindh (Yvonne, HDLC).
Live har hon med sig: Fredrik Berglund, Daniel Östborg.

TIDER & BILJETTER
Insläpp från: 18:00
Showstart ca: 20:00
Förköp: 270 kr (Medlem/student 250 kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Åldersgräns: 18år
Mer om tillgänglighet hittar du här: http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Vill ni äta innan showen?
Bordsbokning sker till: boka@biljardkompaniet.se
Biljardkompaniets meny hittar du här: www.facebook.com/biljardkompaniet

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/689380986444582/

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Amplifi. Med stöd av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.