fbpx

Event

Releasefest: Killer Cashew
28
Mar
2024

Releasefest: Killer Cashew

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:2200 – 0100
  • Fri entré

Killer Cashew är singelaktuella och i full gång med andra albumet, och det ska självklart firas! ? Den 28 mars bjuds det in till releasefest, så rensa kalender och förbered er på party!

‘’Killer Cashew är namnet på bandet som under det senaste året varit på den svenska indiescenens läppar. Med inspiration från 90-talets britpop och 60-talets psykrock har de tagit landet med storm med deras onekbara liveshower.’’ – Dalapop

Sedan starten våren 2021 har Killer Cashew hunnit med mycket. Deras första singel Shit Wine släpptes i Juni samma år följt av fler singlar. Bandet som grundades av gitarristen Emil Lindell Johansson och leadsångaren Lucas Casey, tog in fler medlemmar och började spela runt om i Sverige på ställen som Grand Malmö, Skeppet GBG och Alive Festivalen.
Det tog inte lång tid innan Killer Cashew byggt upp ryktet som ett sevärt liveband. Bandet började samarbeta med skivbolaget Dalapop och släppte sitt debutalbum, Sad Songs for Jolly People, i början av 2023. Albumet bjuder på ett sound som på ett nytt och kreativt sätt kombinerar tidig britpop med svensk indie.

Sommaren 2023 började starkt med vinst i P4 Nästa Dalarna med låten What a Life It Could Be. Strax därefter släppte bandet sommarens första singel Skeleton Man. Singeln blir den första i en rad släpp som kommer att bygga upp inför deras nästa album som kommer under 2024.

TIDER & INFO
Fri entré
Showstart ca: 22:00
Åldersgräns: 18år
Mer om tillgänglighet hittar du här: http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Vill ni äta innan showen?
Bordsbokning sker till: boka@biljardkompaniet.se
Biljardkompaniets meny hittar du här: www.facebook.com/biljardkompaniet

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/1047857029849763

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Amplifi. Med stöd av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.