Event

Jesse Dayton (US) + I’m Kingfisher
25
Feb
2019

Jesse Dayton (US) + I’m Kingfisher

  • Adress:Kristianstad
  • Lokal:Biljardkompaniet
  • Insläpp:1900 – 2200

JESSE DAYTON
Jesse Dayton är så nära hardcore outlaw country som man kan komma i dessa dagar. Vilket dock inte betyder att han är någon countypuritan och att allt ska låta som på sjuttiotalet. Nej, det handlar istället om en uppkäftig, trotsig attityd i allt han gör. Han har spelat med Johnny Cash, Ray Price, Willie Nelson, Johnny Bush och Glen Campbell. Han har skrivit musik för skräckfilmer och har turnerat över hela USA som gitarrist i legendariska punkbandet X. Missa för allt i världen inte Jesse Dayton när han kommer till Skandinavien i februari 2019!

I’M KINGFISHER
En drömsk röst och en hemmasnickrad avig gitarrteknik har tagit Thomas Jonssons musik långt utanför uppväxtorten Grums.

Första spelningen gjordes för tjugo år sedan och han har under de senaste femton åren ständigt befunnit sig strax utanför americanagenrens skarpaste blickfång.
2003 hyllade brittiska Uncut hans debutalbum med fyra stjärnor av fem, 2008 listade The Times honom som en av sveriges mest intressanta exporter och 2010 signades han på labeln Playground för albumet Arctic, en temaskiva om polarexpeditioner.

Han är redan en veteran på livefronten med över 600 spelningar i 20 länder bakom sig, från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Malmöfestivalen och Münchens Filmfestival. Ändå är frågan om inte europaturnerandet 2018 var hans allra vassaste. Han fick gästsjunga med husgudarna Magnolia Electric Co, turnerade med The Weather Station, Damien Jurado, Christian Kjellvander och Louise Hoffsten, samt spelade på Sthlm Americana Festival på Södra Teatern och Sommarscen Malmö.

TIDER / BILJETTER
Insläpp: 19:00
Showstart ca: 20:00
Förköp: 185 kr (Medlem/student 150 kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Dörren: 250 kr (Medlem/student: 200 kr) Obs, endast om ej slutsålt.
Åldersgräns: 18år

Mer om biljetter och tillgänglighet hittar du här:
http://kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Äta innan showen? Boka bord på 044-200075, meny finns på http://kristianstad.kyparn.se/biljardkompaniet eller www.facebook.com/biljardkompaniet

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Kompakt disk, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live och Kristianstad kommun.

Evenemanget på Facebook:
https://www.facebook.com/events/610076739415376/